Μαθαίνω ποια είναι τα οχήματα έκτακτης ανάγκης - από το https://idaskalos.blogspot.com
Στο δρόμο μπορούμε να συναντήσουμε, επίσης, πολλά αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνται για ειδικούς σκοπούς και από συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Οι υπόλοιποι οδηγοί πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή και κυρίως προτεραιότητα σε αυτά τα αυτοκίνητα, καθώς είναι πολύ σημαντικό να φτάνουν έγκαιρα στον προορισμό τους. Ένα από αυτά τα οχήματα είναι το περιπολικό, το οποίο χρησιμοποιούν μόνο οι αστυνομικοί για να ελέγχουν την τήρηση των κανόνων ασφαλείας

Μαθαίνω ποια είναι τα οχήματα έκτακτης ανάγκης - από το https://idaskalos.blogspot.com
Το πυροσβεστικό το χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες όταν πηγαίνουν να σβήσουν φωτιές, να βοηθήσουν κάποιον που έχει εγκλωβιστεί και γενικά να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία των πολιτών και του κράτους.

Μαθαίνω ποια είναι τα οχήματα έκτακτης ανάγκης - από το https://idaskalos.blogspot.com
Το ασθενοφόρο χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρώπων που είναι πολύ άρρωστοι και πρέπει να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νοσοκομείο.

Τα οχήματα αυτά χρησιμοποιούνται σε έκτακτη ανάγκη και πρέπει να έχουν αναμμένη τη σειρήνα τους. Όταν τα συναντούν οι άλλοι οδηγοί, δεν πρέπει να τα εμποδίζουν και πρέπει να προσπαθούν να τους κάνουν χώρο στο δρόμο για να περάσουν.
Πρέπει να τονίσουμε ότι, στους δρόμους που έχουν ξεχωριστή Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), η οποία προορίζεται για να μπορούν να κινούνται γρήγορα αυτά τα οχήματα, δεν πρέπει να τις χρησιμοποιεί ΚΑΝΕΝΑ άλλο όχημα!
Είναι επιεικώς απαράδεκτο και εγκληματικό, κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους πιο έξυπνους από αυτούς που περιμένουν στις κανονικές λωρίδες, να μπλοκάρουν τις ΛΕΑ, με αποτέλεσμα αν συμβεί κάποιο ατύχημα, να είναι αδύνατον η Πυροσβεστική και το Ασθενοφόρο να πλησιάσει γρήγορα και να βοηθήσει αυτούς που κινδυνεύουν!